Kumpulan Status Lucu Basa Sunda di Social Media

Sudah bukan hal yang asing lagi bagi para pengguna gadget yang senang berselancar di social media dan juga aplikasi instant messaging jika setiap harinya seringkali melakukan update status.

Update status nya pun bermacam-macam dan beraneka ragam sesuai dengan situasi dan kondisi para pengguna itu sendiri.

Status Lucu Social Media dengan Basa Sunda

Basa Sunda lucu
Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Dari sekian banyaknya status yang muncul di feed ataupun timeline sosial media dan aplikasi pesan instan, kita sudah berhasil mengumpulkan sejumlah status lucu di social media yang menggunakan Basa Sunda. Berikut status-statusnya.

Gusti tebihkeun simkuring tina kagorengan sapertos, gehu, bala-bala, cireng, jeung sajabana. Aamiin.

Teu kenging di ganggu, nuju teu damang. Nyuhunkeun doa nya saja sing enggal damang sareng hoyong di tengok sabari dicecepan artos.

Sayang maaf yah, aku gak bisa jaga hati kamu. Soalnya aku lagi jaga warung. Loba nu balanja!

Terus aing kudu kitu, terus aing kudu kieu. Hayoh we terus-terus, emang aing tukang parkir?!

Wanita lebih memilih laki-laki goreng patut daripada laki-laki goreng milik.

Suatu saat akan kau sadari bahwa aing adalah permata yang kau piceun.

Hese ari bogoh kanu teu bogoh mah. Siga meuli rokok sabatang ka Indomaret, moal di waro!

Semoga kamu cepet putus sama kabogoh kamu yang mukanya ledug kaya keresek gehu yang sararoek itu.

Panceg dina hiji hate. Ulah ingkah nya, lamun aing tara barang bere.

Wanita bagaikan cucunguk. Mun di udag-udag, hese. Tapi mun geus nangkarak, oseh-osehan.

Akan ada saatnya dimana kita harus memendam perasaan. Perasaan rujit na bujur akibat busiat, misalnya.

Pengorbanan. Tingal ngarana, P-E-N-G-O-R-B-A-N-A-N. Jika anu di perjuangkeun teu ngahargaan, mending ingkah ngarah kanyaah moal jadi runtah!

Aing sabar lantaran boga hate. Coba lamun aing boga batu. Geus dibalangkeun eta batu kana beungeut sia.

Ari sia jelemana atawa kalkulator? Meni teu menang salah.

Jaman ayeuna mah ulah percaya kitu wae kana foto profil di media sosial, loba bohongna! Ngan foto KTP nu paling jujur salila ieu.

Ngadadak poho pas ditagih hutang, sudah biasa.

CLBK - Coba lamun boga kabogoh

Mending lila ngajomblo tuluy kawin daripada lila bobogohan tapi dikawin ku batur. Peurih Jendral.

Nginjeum kabogoh lah sapoe weh atuh. Hayang malam mingguan.

Sanes pelet nu teu mampu, tapi beungeut anu ripuh.

Kahayang loba, kabegug euweh.

Kamu teh jangan pikasebeleun aja. Bisi digaplok ku taraje

Bingung euy, duit loba tapi pangabutuh euweh.

Batur mah tamasya. Urang mah tamas we ngarah tong nundutan.

Hirup mah tong lempeng teuing da maneh teh jelema, lain jidar.

Ketika beuteung seubeuh. Jurig tunduh datang menghampiri. Selanjutnya terserah Anda. Ngabaheuay, lelenggutan, ngagoler, kumaha dinya.

  • Rhoma: Rika, tadi peuting Aa manggih batu ali hideung.
  • Rika: Jual atuh Rhoma, sugan payu.
  • Rhoma: Ampun Rika. Pas dicabak teh singhoreng ti domba.
  • Rika: Teungteuingeun Rhoma. Kaditu lah, lieur.

Aku tanpamu bagaikan sangu koneng leungit karetna. Amburadul!

Nu ngarana hirup mah loba cobaan. Lamun loba saweran, eta ngarana dangdutan.

Sayang, cintaku bukan seperti balon yang jika terus ditiup akan ngabeledug paburingsat, teu bisa dipake deui.

Itu lah sejumlah status lucu di social media menggunakan Basa Sunda yang sudah dirangkum dan diterjemahkan ke dalam Bahasa Indonesia. Bagaimana menurut kamu?
Baca Juga

11 Comments

Jangan spam! Nyari backlink udah gak ampuh pake komen-komen di blog. Percaya deh!

  1. Haha gokil bahasa sundanya :D

    ReplyDelete
  2. hahahahaha kacau.
    pokonamah. hahahha
    haturnuhun kan abi tos seri

    ReplyDelete
  3. gak bisa dikomen lewat hp gan.

    ReplyDelete
  4. meskipun dijelasin kayak gimana pun, ane tetep juga gak ngarti sama bahasa ginian.. izin share aja siapa tahu bermanfaat juga buat temen temen.. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Jangan spam! Nyari backlink udah gak ampuh pake komen-komen di blog. Percaya deh!

Post a Comment

Previous Post Next Post